Hogyan végezzük a csótányirtást?

A csótányirtást legtöbbször gélezés + permetezés technológiával végezzük, hogy minél hatékonyabban megszabadulhasson a csótányoktól. 

 

A legjobb kombináció: 

Csótányirtás csótányirtó permetezés+ csótányirtó gél használatával: 

A csótányirtó permetezés a csótányirtás legfontosabb mozzanata, hiszen ezzel a módszerrel érhetjük el a legjobb hatást. A csótányirtó permetet minden olyan helyiségben kipermetezzük, 
 

 

Kíméletesebb módszer:

 Csótányirtás csak csótányirtó gél használatával: 

Léteznek olyan esetek, amikor a tulajdonos kérésére csak csótányirtó gélt használhatunk (például kisbaba van a családban, nem olyan magas a csótányfertőzöttség, nem szeretnék érezni a permetezés jellegzetes szagát, stb. ) A csótányirtó gélt olyan pontokra helyezzük ki, melyet a csótányok szívesen látogatnak (munkapult alá, szekrény hátára, mosogató környékére, résekbe, repedésekbe) A csótányirtó gél a csótányok számára gyomorméreg, amely azt jelenti, hogy odavonzza a csótányokat, amelyek megeszik a gélt és rövid időn belül elpusztulnak. 
Ez a módszer szintén hatásos, de lassabb és hatékonysága nem éri el a komplex gélezés+permetezés hatásosságát. 
 
FIGYELEM! 5-10 GÉLCSEPP/LAKÁS TELJESEN HATÁSTALAN!
 ÓVAKODJON AZ OLCSÓ, DE HATÁSTALAN "GÉLEZŐS" CSÓTÁNYIRTÓKTÓL!  
A csótányirtó gél legjobb, ha a csótányirtó permetezés kiegészítésére szolgál és javítja annak hatékonyságát. Önmagában a csótányirtó gélezés  csak abban az esetben hatékony, ha megfelelő mennyiségő gélcseppet helyezünk ki a helyiségekbe. 
(kb. 1-3 gélcsepp/m2, tehát egy 50 m2-es lakás esetén minimum 50-100 db gélcsepp)